The Hide Development - Bude - Front Garden Elevation
The Hide Development - Bude - Front
The Hide Development - Bude, Cornwall - Interior Design
The Hide Development - Bude - Front Elevation
The Hide Development - Bude - Side Elevation
The Hide Development - Bude - Side Elevation
The Hide Development - Bude - Cornwall
The Hide Development - Bude - Glass Windows

The Hide is a stunning two storey replacement dwelling house sitting above a Nature Reserve, in the coastal town of Bude. The former dwelling house was a four-bedroom, detached dwelling with a series of hipped roofs and dormers which was poorly designed and constructed. The lack of Architectural quality diminished the feel of the area which is comprised of historic cottages and the contemporary, award winning and Grade II* Listed converted dwelling house of Maer Stables – formally owned by the house owner.

The new dwelling design evolved a central core with two wings responding to site context by angling the wing elements outwards away from the core, allowing the occupiers of the home to experience and take in the wondrous panoramic views over the Nature Reserve, which sits below and south of this new dwelling house.

The large glazed areas of the southern facade enable the homeowner to capture the ever-changing spectacles across the reserve. The use of slot windows horizontal and vertically aligned slot windows frame and capture views all-round the dwelling. Low angled mono – pitched zinc standing seam roofs were used to contain the impact of the new dwelling within this sensitive setting, the roofs extending and overhanging some three feet beyond the dwelling walls, sheltering and covering the new building. The roofs were designed to mimic the undulating contours of the site when viewed from surrounding higher vantage points, concealing and absorbing this modern form into the landscape.

Client:
Private Client

Style:
Contemporary

Related Projects
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Chy Ryn - The Bazeley Partnership